Датчик скорости (МегаПанель)

Автор Алексей, 25 Березня 2010, 01:05:33

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

screamingman

то ти міняв вже датчик скорості і привід? чи тільки привід. я тоже поки поняв в чому проблема то поміняв і датчик і привід. але добре шо поміняв бо старий засрався від масла (тік бензонасос. засрав мені всю коробку.)

ПС. До речі в тебе колір, рік і комплекція така ж, як і моя.)))

screamingman

Значить суть питання. Славута 2004 люкс. Приборка з тахометром. Почав не фуричити спідометр. Поміняв всьо, шо можна поміняти. Спідометр робочий. В машині підключений бортовий комп. Так от, коли перестає працювати спідометр, знімаю датчик швидкості, поприскаю клеми вд, ставлю назад. то пару десятків км всьо працює. Потім знов стрілка на нулі. При цьому бортовий комп\"ютер показує нормально. Так от питання: думаю це коротить маса на датчику, але чи може бортовий показувати правильно(в нього маса йде інша), а спідометр нє.? Я вже не знаю до чого дивитися. Просто голова вже тріскає.
П.С. Забув сказати на клемах датчика часом з\"являється якась рідина. Думаю то вода.

Валерий

Бортовик показывает потому, что от датчика ему нужен только сигнал, если сигнал есть то ДС исправен, т.е. и  (+), и (-) иначе б сигнал БК не получал от датчика.
А вот сигнальный провод, который идет в приборку тут проблемка с ним, попробовать кинуть отдельный провод от ДС к приборке.
И почему там вода, может тосол капает на разъем?
Посмотрите внимательно патрубки, если не страшно попробуй на вкус. Сладкий значит тосол, только потом сразу прополоскай рот.

Не нервируйте меня, а то мне некуда прятать трупы!

screamingman

В мене бортовик і приборка запитані з одного проводу біля приборки. На рахунок тосолу, то в принципі може бути. Патрубки вологі, але не мокрі. Це до речі вже третій датчик.

screamingman

1. Звідки запитується + датчика?
2. Як провірити живлення спідометра? Я думав до спідометра йде тільки інформаційний кабель?
3. Якщо можна детальніше про перемичку. Щось не зовсім в\"їхав.

screamingman

Дякую за книжку. Афігенна штука. Аж захотілося перечитати. Все одно я шось недопоняв про перемичку. Якшо спідометр вже запитаний, то нашо ше раз це робити?шось себе ідіотом почуваю)))). Завтра буду перебирати дроти датчика і попробую перевірити спідометр через вольтметр. Як перевірю відпишуся.

screamingman

Валерий

screamingman
Ты ж писал, спидометр рабочий, я думал его уже тестили...
Разбираться надо с приборкой по шаговому двигателю и желательно специалисту на питание, замыкание и тд.

screamingman

Цитата: batyascreamingman
Ты ж писал, спидометр рабочий, я думал его уже тестили...
Разбираться надо с приборкой по шаговому двигателю и желательно специалисту на питание, замыкание и тд.
Може не правильно виразився. З понеділка попробую протестити спідометр вольтметром при русі, потім занесу спідометр на тестування, потім поміняю проводку датчика. потім не знаю шо.

screamingman

Цитата: gda_1974
Цитата: screamingmanА шо це дасть?
ты узнаешь точно
или спидометр
или пропадает сигнал
А як поставити ту перемичку? Сорі за тупість.

screamingman

аа.... так в мене так і стоїть. Від інформаційного проводу запитав і спідометр і бортовик. Коли стрілка спідометра на нулі, бортовик працює. Бортовик тільки один раз на пару кілометрів був на 0.

Валерий

Цитата: screamingmanаа.... так в мене так і стоїть. Від інформаційного проводу запитав і спідометр і бортовик. Коли стрілка спідометра на нулі, бортовик працює. Бортовик тільки один раз на пару кілометрів був на 0.
Получается БК скорость показывает, а в приборке спидометр глючит, значит ДС работает, проблему надо искать в приборке (плохой контакт и тд.).

screamingman

Цитата: batya
Цитата: screamingmanаа.... так в мене так і стоїть. Від інформаційного проводу запитав і спідометр і бортовик. Коли стрілка спідометра на нулі, бортовик працює. Бортовик тільки один раз на пару кілометрів був на 0.
Получается БК скорость показывает, а в приборке спидометр глючит, значит ДС работает, проблему надо искать в приборке (плохой контакт и тд.).
Тоді чого після того, як вд попшикаю на датчик спідометр оживає?

screamingman

таку штуку знайшов. Для чого би то?

Rhodos

После изучения подкапотного пространства - и после подсказки форумчан - понял, что отсутствует Датчик скорости (Славута 1,2 - инжектор - стандарт) датчика НЕТ - а разъем висит в воздухе

Как его правильно поставить, что выкручивать, чтобы ничего сразу не поломать, нужны ли уплотнительные резинки и т.д. - нужен последовательный алгоритм установки (насколько понял датчик нужен проходной)

пост 41    http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=4644&p=2