Паровое отопление своими руками

Автор Жулик, 22 Квітня 2015, 17:07:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: Sergik32 від 19 Вересня 2018, 10:13:46
закрита система це і є під тиском, а відкрита(гравітаційна) це без тиску. любий котел повинен бути випробуваний при тиску 3бара, а в пачпарті пишуть менший робочий тиск. Я на роботі газові стальні випробовував і при 5-6барах, стають як мячики але не рвуться, но то все залежить від якості металу(а він гівняний) і від якості зварних швів. Бери чавунний котел простий і без наворотів. з часом можеш собі доставити потрібну і не потрібну автоматику.
При перевірці тиск він витримає, але постійні перепади тиску ламають метал на зварних швах.
Цитата: Sergik32 від 19 Вересня 2018, 10:52:38
все геніальне - просто, без наворотів і примочок, включив-повернув-відкрив-закрив і маєш тепло.
Як казав тов. Кошкін, той що придумав танк Т-34, що сама надійна деталь в танку, це та якої нема.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vitaliy.

Цитувати виділенеВ мене вже 30 з лишнім років стоїть радянський КЧМ.
Как так?, вы же против всего, что имеет отношение к ненавистному вам союзу  :hysterics: <-- Віталій, поки не почалось, не провокуйте. Toris. ;)
Цитувати виділеневсе геніальне - просто, без наворотів і примочок, включив-повернув-відкрив-закрив і маєш тепло.
А как же супер пупер модные котлы с грушей, с давлением, с водяной помпой, с пластмассовыми трубами?  :hysterics:
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Жулик

Так простой котел тоже с давлением, помпой и пластиковыми трубами. Ну у меня в крайнем случае)

У меня старый совецкий котел, с радостъю поменяю на соврименный  :rolleyes:

Toris

Цитата: Sergik32 від 19 Вересня 2018, 10:52:38все геніальне - просто, без наворотів і примочок, включив-повернув-відкрив-закрив і маєш тепло.
В мене саме так працює простий/недорогий Immergas: включив - і він підтримує температуру в зоні датчика згідно розкладу по днях тижня з дискретністю 1 година. :-D Груша, помпа і т.п. - всередині. Щороку приходить спец і обслуговує (чистить) щось там всередині.

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 20 Вересня 2018, 02:19:49
Цитувати виділенеВ мене вже 30 з лишнім років стоїть радянський КЧМ.
Как так?, вы же против всего, что имеет отношение к ненавистному вам союзу
Котел ще тесть купляв, то я не можу просто так взяти і викинути, та й новий коштує гроші, хоч він і з мали ККД, доки він в робочому стані міняти його сенсу нема.

Vitaliy.

Цитувати виділенеКотел ще тесть купляв, то я не можу просто так взяти і викинути, та й новий коштує гроші, хоч він і з мали ККД, доки він в робочому стані міняти його сенсу нема.
И такие отмазки постоянно, не только у Володимира :)
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Жулик

Цитата: Vitaliy. від 20 Вересня 2018, 22:45:50
Цитувати виділенеКотел ще тесть купляв, то я не можу просто так взяти і викинути, та й новий коштує гроші, хоч він і з мали ККД, доки він в робочому стані міняти його сенсу нема.
Слушай может ты мне поможешь материально поменять совецкий котел?

Vitaliy.

А у вас нет денег? Не, я без подъёба. У меня тоже не особо густо, в плане лишнего. Это одна из причин, по которой мне нравятся советские, а так же относительно простые современные вещи. Поэтому планирую как можно дольше ездить на славуте, и в том же духе.
 рус иван пнх

Жулик

Цитата: Vitaliy. від 21 Вересня 2018, 08:40:25
А у вас нет денег? Не, я без подъёба. У меня тоже не особо густо, в плане лишнего. Это одна из причин, по которой мне нравятся советские, а так же относительно простые современные вещи. Поэтому планирую как можно дольше ездить на славуте, и в том же духе.
Так вот как она проявляется любовь в совецким вещям.
Я типа люблю ссср котел потому что на новый бошь у меня денег нет.
Но при этом нужно доказывать что ссср котел лучше  :(.

Toris

Цитата: Жулик від 21 Вересня 2018, 09:12:28Так вот как она проявляется любовь в совецким вещям.
Я типа люблю ссср котел потому что на новый бошь у меня денег нет.
Но при этом нужно доказывать что ссср котел лучше  :(.
Віталій трохи неправильно висловив свою думку. Він має на увазі, що радянські речі матеріалоємні, мають добрячий "запас міцності" і при цьому прості та зрозумілі в обслуговуванні. Такий самий підхід у нього і до сучасних речей. І в цьому я з ним погоджуюсь. І не лише я, судячи з одобрення іншими учасниками "простої чавуняки". :)

Жулик

Угу угу и все мы можем себе позволить новый холодильник который не нужно розмараживать, который не жрет так много электроэнергии, работает тихо и т.д.
Ноооо пользуем холодильник донбас потому что он с запасом моцности и легко ремонтируется  :yahoo:

Не смешите меня...

По поводу чугуна я вобще молчу, какого ж фига столько батарей на металолом здают  :rofl:.

Если бы все было так радучно то по дорогам ездили одни волги сссркие, но почиму-то это не так) и даже не мне вам россказывать почему)

Имею ссср пилораму, да она не ломается, да у нее запас моцности я гребу. Нооооо! Она тяжолая, от нее у меня щетчик взлетает, она очень большая! Пасиму купил переворотную пилку на 2,2кВт, сварил стол и воаля, легкая, режет 7см доску как лезвие, сссркая застрявала при том что свет тух даже у соседей :facepalm:.

Короче мир не стоит на месте ребята....

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 20 Вересня 2018, 22:45:50
Я тобі пояснюю про реальний стан речей, а ти мене звинувачуєш про відмазки. Котел стоїть як допоміжний, раніше в ньому палили газом, але так як на газі у нього офігенно малий КПД, то я купив вже сучасного газового котла і встановив з боку, а цей залишив на всякий пожарний, на випадок якщо є шарові дрова то щоби можна було їх в ньому палити. Якби я опалював будинок тільки дровами і при цьому дрова купляв, то я давно б його викинув, тому що в димохід втікає дуже багато тепла.
Цитата: Toris від 21 Вересня 2018, 09:26:29
І не лише я, судячи з одобрення іншими учасниками "простої чавуняки". :)
"Чавуняка" то матеріал з якого зроблено котла, але в залежності в яку форму той матеріал залили, котли мають різні характеристики.
Цитата: Жулик від 21 Вересня 2018, 09:33:42По поводу чугуна я вобще молчу, какого ж фига столько батарей на металолом здают  :rofl:.
Хтось хоче нові красиві батареї, хтось пупив собі імпортного котла, і йому чугун не підходить як матерал, а хтось помилково вважає що якщо поставити алюмінієві батареї і пластикові труби малого діаметру то в хаті стане тепліше при меншій витраті газу, але закон збереження енегрії ніхто не відміняв.
Цитата: Жулик від 21 Вересня 2018, 09:33:42Имею ссср пилораму, да она не ломается, да у нее запас моцности я гребу. Нооооо! Она тяжолая, от нее у меня щетчик взлетает, она очень большая! Пасиму купил переворотную пилку на 2,2кВт, сварил стол и воаля, легкая, режет 7см доску как лезвие, сссркая застрявала при том что свет тух даже у соседей :facepalm:.
Вона ще й кучу деревини переводить на стружку, плюс складна в осблуговування і настройці, стрічкою ріжеш дошку будь якої товщини.

Жулик

Цитувати виділенеХтось хоче нові красиві батареї, хтось пупив собі імпортного котла, і йому чугун не підходить як матерал, а хтось помилково вважає що якщо поставити алюмінієві батареї і пластикові труби малого діаметру то в хаті стане тепліше при меншій витраті газу, але закон збереження енегрії ніхто не відміняв.
Ок давай на моей практике, понаставлял ссср радиаторы плоские, здоровые, стальные.
И в первую же зиму я понял что они греют только сами себя, теплоотдача  :facepalm:.
Купил современные тоже стальные, 22 тип. И что я вижу)))) воаля начало становится тепло)))).

Никогда не поверю что у чугунных радиаторов лучше теплоотдача )

Sergik32

Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Vitaliy.

Цитувати виділенеУгу угу и все мы можем себе позволить новый холодильник который не нужно розмараживать,
Но у некоторых до сих пор стоит на даче или в селе холодильник ЗиЛ с железной ручкой защёлкой  :-D И он работает !!!
Цитувати виділенеХтось хоче нові красиві батареї, хтось пупив собі імпортного котла, і йому чугун не підходить як матерал, а хтось помилково вважає що якщо поставити алюмінієві батареї і пластикові труби малого діаметру то в хаті стане тепліше при меншій витраті газу, але закон збереження енегрії ніхто не відміняв.
Именно. Для этого закона бай дуже на цвет, цену, страну изготовитель.

рус иван пнх