Выбор аккумулятора

Автор JeepKa, 20 Липня 2015, 22:50:12

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Григорий

У мене стоїть АМЕГА  44А\Ч. Купляв 14. 04. 2014 р. по цей день проблем не було, інколи підзаряджаю тому що катаю по короткім дистанціям ( в основному по місту)  гарантія 3 роки в той час на бош гарантію давали 1 рік та і різниця в ціні була доволі різна.
СЛАВУТА -- конструктор для дорослих, але дуже простий.

Wetos

У меня стоит такой :https://aet.ua/car-batteries/varta-silver-dynamic-54ah-r-530a.html   И уже который год полёт нормальный.

Валерий

Цитата: Ivan1988 від 16 Жовтня 2018, 19:18:37
Цитувати виділенеЯ би рекомендував для початку попробувати провести йому десульфацію, але перед процедорою не заряджати акумулятор.
Та думал я об этом, но нет ни соответствующего оборудования, ни времени свободного и не факт что поможет.

Цитувати виділенеIvan1988, бери вот это и не пожалеешь, однозначно  :ok:
https://aet.ua/car-batteries/akkumulyator-bosch-s3-45ah-l-400a.html
Присматриваюсь я к Bosch, просто реальных отзывов от знакомых и друзей не слышал.
бош у мене помер на кенго через недозаряд.  Не сподобалось що не обслуговуэмий, хотьпри бажанні долить можно,  а так все ок,
глаза боятся, а руки делают. Ремонтно строительные работы

Ivan1988

Цитувати виділенеУ меня стоит такой :https://aet.ua/car-batteries/varta-silver-dynamic-54ah-r-530a.html   И уже который год полёт нормальный
А можно поконкретней, сколько лет полет нормальный?

Ещё смотрю на такой
https://aet.ua/car-batteries/varta-black-dynamic-45ah-l-400a.html

Брать больше 45 ач думаю не стоит, так как редко выезжаю на дальние дистанции, в основном по городу старт-стоп. Сейчас у меня стоит 52 ач и он испытывает почти постоянно недозаряд.

Володимир

Цитата: Ivan1988 від 17 Жовтня 2018, 09:30:51
Брать больше 45 ач думаю не стоит, так как редко выезжаю на дальние дистанции, в основном по городу старт-стоп. Сейчас у меня стоит 52 ач и он испытывает почти постоянно недозаряд.
От від того що рідко виїзджаєш, і маєш постійний недозаряд. Машина довго стоїть, за цей час акумулятор потрохи сідає, короткі поїздки, стартер більше забирає енергії ніж акумулятор потім встигає зарядитись, з часом пластини сульфатуються.

Після запуску в тебе все рівно на клемах акумулятора 14 вольт, і незалежно від того на скільки ампер акумулятор, просто один теоретично буде брати 4,5А нагрузки, а інший 5,2А нагрузки, в кінцевому результаті час зарадки буде однаковим. При заводці, стартер забере однакову кількість ампер-годин з кожного акумулятора, але залишок буде більший в того в якого більша ємність.

Будеш брати акумулятор, рекомендую поміряти напругу на клемах, якщо менше ніж 12,7в, то не бери, є ризик що там пішов процес сульфатації пластин.

В мене такий акумулятор вже 7 років, правда останні 2-3 роки перед зимою роблю десульфацію, бо також рідко виїзджаю, то пластини покриваються сульфатом.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Ivan1988

Цитувати виділенеБудеш брати акумулятор, рекомендую поміряти напругу на клемах, якщо менше ніж 12,7в, то не бери, є ризик що там пішов процес сульфатації пластин.
Спасибо за совет. Брать новый АКБ буду только когда окончательно сдохнет тот что есть. Так что пока только присматриваюсь, а то потом не будет время.
Цитувати виділенемене такий акумулятор вже 7 років, правда останні 2-3 роки перед зимою роблю десульфацію, бо також рідко виїзджаю, то пластини покриваються сульфатом.
Может и правда попробовать десульфатировать. Могу попросить это сделать знакомого аккумуляторщика, но это нужно остаться без машины на недельку или даже больше, чего сильно не хочется. Также у меня есть импульсное зарядно-предпусковое устройство "Протон" 15/20 А  примерный аналог АИДА11. В нем есть режим Пуск/Хранение он же Десульфатация, но на сколько это эффективно я не знаю, маркетинг это или действительно идет процесс десульфатации в этом режиме подтверждений я не нашел. Если кто-то эксплуатировал подобные устройства подскажите.

Володимир

Цитата: Ivan1988 від 17 Жовтня 2018, 12:31:51
Цитувати виділенеБудеш брати акумулятор, рекомендую поміряти напругу на клемах, якщо менше ніж 12,7в, то не бери, є ризик що там пішов процес сульфатації пластин.
Спасибо за совет. Брать новый АКБ буду только когда окончательно сдохнет тот что есть. Так что пока только присматриваюсь, а то потом не будет время.
Це я знаю вже зі власного досвіду, колись брав на таврію істу 55А, в магазині наміряли 12,7в, то за два роки експлуатації був ідеальним, навіть жодного разу не підзаряжав. А весту купляв, то напруга була 12,3В, то він так постійно з такою напругою, післа десульфації крутив краще ніж новий.
Цитата: Ivan1988 від 17 Жовтня 2018, 12:31:51
Цитувати виділенемене такий акумулятор вже 7 років, правда останні 2-3 роки перед зимою роблю десульфацію, бо також рідко виїзджаю, то пластини покриваються сульфатом.
Может и правда попробовать десульфатировать. Могу попросить это сделать знакомого аккумуляторщика, но это нужно остаться без машины на недельку или даже больше, чего сильно не хочется. Также у меня есть импульсное зарядно-предпусковое устройство "Протон" 15/20 А  примерный аналог АИДА11. В нем есть режим Пуск/Хранение он же Десульфатация, но на сколько это эффективно я не знаю, маркетинг это или действительно идет процесс десульфатации в этом режиме подтверждений я не нашел. Если кто-то эксплуатировал подобные устройства подскажите.
Зарядку можна зробити самому, посилання я давав вище, якщо є зарядка, то просто доведеться постійно зінімати і ставити акумулятор на машину, я так роблю.

Сергей

Цитата: Ivan1988 від 16 Жовтня 2018, 19:18:37
Присматриваюсь я к Bosch, просто реальных отзывов от знакомых и друзей не слышал.
Уже 6 лет в режиме коротких поездок: 10-15 км в день и 2 раза разряжал в "0"-полет нормальный. Правда, думаю, что на зиму надо будет брать новый, мало ли что, всетаки он уже "пожилой". Нацелился опять на Бошика. Обещали продать, со сдачей старого, за 1400 и 2 года гарантии.

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Immortal0963

Цитата: Григорий від 16 Жовтня 2018, 21:06:00
У мене стоїть АМЕГА  44А\Ч. Купляв 14. 04. 2014 р. по цей день проблем не було, інколи підзаряджаю тому що катаю по короткім дистанціям ( в основному по місту)  гарантія 3 роки в той час на бош гарантію давали 1 рік та і різниця в ціні була доволі різна.
була амега... рівно рік прожив... купив у 16 і вмер він у 17...
взяв forse 50a  то ще політ нормальний... зима покаже...
а стосовно башовського акумулятора то головне щоб оригінал був і можна брати :ok:

Сергей

Цитата: Immortal0963 від 18 Жовтня 2018, 05:13:33
а стосовно башовського акумулятора то головне щоб оригінал був і можна брати :ok:
Боши, пока ещё, делают словаки и ясно, что не германцы, а вот хотел было взять Варту так отговорили нараз, бо её где-то "лепят" у нас.  ;)

Vitaliy.

Любой хороший батарею можно за год убить, или пол года. А простенькая батарея будет долго работать. Ибо не в батареях в основном счастье, а в условиях эксплуатации.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 18 Жовтня 2018, 12:42:45
Любой хороший батарею можно за год убить, или пол года. А простенькая батарея будет долго работать. Ибо не в батареях в основном счастье, а в условиях эксплуатации.
В мене простенький віва вмер за три роки, він і в перші місяці експлуатації не дуже довго крутив. Був період що машина часло глогнула, то після кількох запусків підряд крутив туго, і це при тому що напередодні заряджав. З вестою такого нема, як довго не крути, завжди крутись з однаковими обертами, і їй вже пішов 8-ий рік.

Сергей

Цитата: Vitaliy. від 18 Жовтня 2018, 12:42:45
Вот потому и не хочу никакую кальцевую- не дай Бог разрядить.

Toris

Хлопці, може, приліплю я цю тему до вже існуючої? https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=12876.270

Щоби не було тем-дублів.

Ivan1988

Цитувати виділенеХлопці, може, приліплю я цю тему до вже існуючої? https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=12876.270

Щоби не було тем-дублів.

Да, конечно. Когда создавал новую тему подобную просто не нашел, а она оказывается была