Выхлопная система

Автор Дима, 18 Листопада 2010, 18:22:45

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 31 Липня 2019, 11:10:53Блин, я уже запутался в этих названиях. То сопилка, то флейта, то саксофон. Подумал, что сопилка, это банка самого глушителя
Ну схожість з банкою прямо 1:1.  :-D
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Всім привіт.
Ось така штука. Цитата"Используется такой пламегаситель для увеличения мощности двигателя, как альтернатива каталитическому нейтрализатору и устанавливается вместо него"  https://demimotors.ua/h-rezonator-dmg-60-300.html

+ Плюс  який то їхній "Стронгер"
https://demimotors.ua/stronger-universal-nyj-awg-polonez-60-400-diametr-60mm-dlina-400mm.html

Може на Славуту інж?  замість каталізатора і резонатора? Хтось мав такий варіант?
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

_Oleksandr_

Цитата: vladishtm від 04 Січня 2020, 22:26:55такой пламегаситель
Интересна цель модификации - звук выхлопа хотите поменять?

vladishtm

Цитата: _Aleksandr_ від 05 Січня 2020, 01:03:05
Цитата: vladishtm від 04 Січня 2020, 22:26:55такой пламегаситель
Интересна цель модификации - звук выхлопа хотите поменять?
Нет. Допустим избавиться от катализатора, вместо резонатора стронгер (в нем вроде наполнитель минеральный внутри -может тише будет детонация выхлопа под кузовом, возможно увеличится срок службы), он там и вроде как уменшает сопротивление при переходах и диаметр меньше родного резонатора, а глушак оставить родной.  Просто интересно, кто то пробовал эти штуки на Славуту ставить?. А то с дуру можно скупиться и фиг поставить. У меня сын в прошлом году обматывал выхлоп девятки  лентой стеклоткани. Положительный  результат считает. Недавно он менял выпускной коллектор то отматывал. Говорит под намоткой просто не тронутое железо. Прямо вроде как будто вчера замотал. В салоне тоже вроде тише. Лента толстая.Скорее всего она вибрацию сглаживает. Снова обмотал.
ПС  ;)   Земляки.  :clap: Мерефа.
Славута 1,3Li 2009

Vadim_K

Цитата: vladishtm від 05 Січня 2020, 21:09:24
он там и вроде как уменшает сопротивление при переходах и диаметр меньше родного резонатора, а глушак оставить родной. 
Здесь не все так однозначно, как кажется на первый взгляд.
Была у меня на диагностике 10-ка с пауком и прямотоком. Так сопротивление выхлопа больше чем на стоковом выхлопе.
о96 3о9 98 9о о95 14о 4о 49

Володимир

Цитата: Vadim_K від 08 Січня 2020, 12:00:30
Цитата: vladishtm від 05 Січня 2020, 21:09:24
он там и вроде как уменшает сопротивление при переходах и диаметр меньше родного резонатора, а глушак оставить родной. 
Здесь не все так однозначно, как кажется на первый взгляд.
Была у меня на диагностике 10-ка с пауком и прямотоком. Так сопротивление выхлопа больше чем на стоковом выхлопе.
Бо все має бути розраховано, а не просто товсте і щоби був просвіт.

Володимир

Цитата: Salek від 08 Січня 2020, 14:49:47
Так сопротивление выхлопа больше чем на стоковом выхлопе.
:applause: :facepalm: Вести из параллельной вселенной.
Цитата: Володимир від 08 Січня 2020, 13:59:06Бо все має бути розраховано, а не просто товсте і щоби був просвіт.
Ну конечно  :-D :facepalm:
Spoiler
Там стояла задача зробити так щоби було тихо.

Vadim_K

Цитата: Salek від 08 Січня 2020, 14:49:47
Так сопротивление выхлопа больше чем на стоковом выхлопе.
:applause: :facepalm: Вести из параллельной вселенной.
Это к чему высказывание?
о96 3о9 98 9о о95 14о 4о 49

vladishtm

По поводу расчетов системы выхлопа, экономии топлива, .....
Хлопці трохи з вавкою в голові (за їзду по місту), та я не про моральне

Теоретично простір для роздумів все ж є.
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 08 Січня 2020, 20:20:44
По поводу расчетов системы выхлопа, экономии топлива, .....
Хлопці трохи з вавкою в голові (за їзду по місту), та я не про моральне

Теоретично простір для роздумів все ж є.
В мене до оцього https://www.youtube.com/watch?v=39ag9DsCgD0&feature=youtu.be тюнінга, стояв польський прямоточний резонатор полмо і рідний заводський глушник. В пошуках тишини, поставив спочатку замість сопілки глушник від ланоса, а потім прямоточний резонатор полмо змінив на карбовий резонатор босал, який вже не є прямоточним а впускна труба в середині має завуження у вигляді сопла лаваля.

Здавалобся що в результаті такого тюнінгу вихлоп я задушив, але машина їхала цікавіше, і двигун розкручувався до високих обертів легше.

Toris

Цитата: Володимир від 09 Січня 2020, 09:31:10В мене до оцього https://www.youtube.com/watch?v=39ag9DsCgD0&feature=youtu.be тюнінга, стояв польський прямоточний резонатор полмо і рідний заводський глушник. В пошуках тишини, поставив спочатку замість сопілки глушник від ланоса, а потім прямоточний резонатор полмо змінив на карбовий резонатор босал, який вже не є прямоточним а впускна труба в середині має завуження у вигляді сопла лаваля.

Spoiler
[close]

Здавалобся що в результаті такого тюнінгу вихлоп я задушив, але машина їхала цікавіше, і двигун розкручувався до високих обертів легше.
Володимире, якщо я купив ось таку карбюраторну резонаторну збірку Bosal https://www.youtube.com/watch?v=xOITxWA1Yn8&feature=youtu.be , то в мене там резонаторі є сопло Лаваля?
В моїй славутці зараз стоїть ця збірка і рідний глушник. Є сенс ставити замість рідної сопілки сенсового глушака? Буде тиша і двигун не задушиться?

Vitaliy.

Цитувати виділенеа впускна труба в середині має завуження у вигляді сопла лаваля.
Не впускна а средняя часть проходящей трубы внутри. Не сопла а просто шайба с отверстием. Шайба с отверстием и сопло они по разному принципу работают.
Цитувати виділенеале машина їхала цікавіше, і двигун розкручувався до високих обертів легше.
Тоже такое ощущение, по вполне понятной причине. Поскольку династенда нет, то официальных проверенных цифр ненапишу. Но ощущения такие есть.

Цитата: Salek від 09 Січня 2020, 09:59:30
:applause: :applause: :applause:
АФИГИТЕЛЬНЫЙ критерий оценки выхлопной системы!!!

:clap:
Чем кроме жопометра это измерено?

Ты в своём репертуаре!!!

Не надо всякое дерьмо притягивать за уши.
Пан модератор, для вас выделил  :-D
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Володимир

Цитата: Toris від 09 Січня 2020, 09:46:47В моїй славутці зараз стоїть ця збірка і рідний глушник.
В мене такий.

Цитата: Toris від 09 Січня 2020, 09:46:47Є сенс ставити замість рідної сопілки сенсового глушака? Буде тиша і двигун не задушиться?
Мені було добре.
Цитата: Vitaliy. від 09 Січня 2020, 10:11:22
Не впускна а средняя часть проходящей трубы внутри.
Взагаліто резонатор таврії в середині банки має два куска труби, відний і вихідний.

На виході вхідного є таке сопло.

Цитата: Vitaliy. від 09 Січня 2020, 10:11:22
Не сопла а просто шайба с отверстием. Шайба с отверстием и сопло они по разному принципу работают.
Босал не ставить шайби, босал ставить на вхідній трубі сопло, шайби ставили на вихідну трубу на резонаторах конструкції автозаз, і на тих резонаторах ті шайби навіть були конусні, кооперативи ставили плоскі.

Vitaliy.

Согласен, что были шайбы, но несогласен про сопло Лаваля. Конус, да, сопло Лаваля нет. В резонансных системах шайба, конус, они чуть по разному себя ведут. Почитайте, как работает настроенный выпуск (хоть для 2т, хоть для 4т моторов), и станет понятно, какую роль выполняет та шайба, или тупой конус.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Toris

Цитата: Salek від 09 Січня 2020, 09:59:30
Цитата: Toris від 09 Січня 2020, 09:46:47сопло Лаваля
Ты в своём репертуаре!!!
Spoiler
Сопло́ Лава́ля — різновид сопла, що служить для прискорення газового потоку, що проходить по ньому до швидкостей, що перевищують швидкість звуку.
[close]
Не надо всякое дерьмо притягивать за уши.

Эффективная работа любых сопел возможна только в узком диапазоне скоростей потока.На каких то оборотах может и получишь прирост,но придушишь на остальных.
Респект і уважуха за розуміння теми. Однак в нашому випадку "сопло Лаваля" навряд чи виходить на критичну швидкість хвилі у потоці, швидше, працює як розмазувач фронту звукового тиску.

Цитата: Володимир від 09 Січня 2020, 10:30:14Взагаліто резонатор таврії в середині банки має два куска труби, відний і вихідний.

Spoiler
[close]

На виході вхідного є таке сопло.

Spoiler
[close]

Цитата: Vitaliy. від 09 Січня 2020, 10:11:22Не сопла а просто шайба с отверстием. Шайба с отверстием и сопло они по разному принципу работают.
Босал не ставить шайби, босал ставить на вхідній трубі сопло, шайби ставили на вихідну трубу на резонаторах конструкції автозаз, і на тих резонаторах ті шайби навіть були конусні, кооперативи ставили плоскі.

Spoiler
[close]
Ага, як я і припускав: конус працює як додатковий опір для частини потоку та прискорювач частини потоку на іншу сторону. Тобто частина потоку швидше досягає вихідної сторони, а частина потоку йде довшим шляхом, в результаті чого фронт звуку ділиться на дві частини та "розмазується" в точці виходу з "резонатора".

Цитата: Vitaliy. від 09 Січня 2020, 10:11:22Пан модератор, для вас выделил  :-D
Бачив. Категорично і десь на межі, але без переходу на особистості.