Тюнинг штатной печки

Автор ВКБ, 05 Листопада 2013, 16:47:09

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Чи потребує пічка Славути реконструкції

Ні
3 (10.3%)
Так
13 (44.8%)
Частково, так як конструкція має недоліки і конструктри недоопрацювали
3 (10.3%)
Ні, лише належна діагностика несправності ії усунення
0 (0%)
Так, лише вентилятор
4 (13.8%)
Так, лише радіатор
0 (0%)
Так, лише кран
1 (3.4%)
Так, лише елементи керування потоком
3 (10.3%)
Так, додати кондиціонер
2 (6.9%)

Всього голосів: 29

ВКБ

Питання Ігорь , в яку сторону крутиться ваз крильчатка відносно корпуса, бо він може працювати і як тангенціальний (навряд бо корпус центробіжного або центрозбірного). І звідки дує повітря, з сопла прямокутного чи сітчатого отвору, бо це важливо для визначення типу і в корні все мінчє щодо "окинув оком"
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

igo61

Цитата: ВКБ від 12 Листопада 2020, 10:16:24
Ваз дуйка центробіжна і колесо обертається по шерсті,  тому саме під центробіжний процес щовнішнього розкидання з колеса зроблений профіль ВАЗ. Тут порівнювати не можна зі стоковою тангенціальною
Для кого я фоток столько наделал? Посмотри "оттиски" крылаток "ваз" и "тавр" (специально сделал на одном листке) - у них изгибы лопаток в одну сторону и направление вращения тоже в одну сторону (штатно). Только радиусы изгибов разные (форма лопаток). Вот тебе в догонку ещё одна фотка. Крылатка и корпус "ваз"-дуйки вместе. Тут уже крылатку на моторе не перевернёшь (как на "тавре") - там конструктивно по-другому не получится.

Вот почему у меня и появился п.2 - переделать по месту тавродуйку из тангенциальной в центробежную.
"Ваз"-дуйка забирает воздух с боков улитки и выстреливает его в прямоугольное отверстие по касательной к поверхности вращения крылатки.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

ВКБ

Я все бачу і на всі дрібниці звертаю увагу, це профісійне.
Будь ласка, Іго61 ,перевір напрямок руху крильчатки! Практично пересвідчись. І що куди дує. Плутанина в доводах , або перевизначив ескіз.

igo61

ВКБ, ты так прикалываешься или не доверяешь? Два раза я показывал направление вращения крыльчатки "ваз"-дуйки:тут https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=10607.msg548040#msg548040 и дважды тут https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=10607.msg548034#msg548034 (направление потока совпадает с направлением вращения крыльчатки).

ВКБ

Не не довіпяю а нестиковка. Корпус як центробіжного, а показуєш обертання як центрозбірного, де дути повинно з отворів по боках якщо так як стрілку поставив крутиться. А як тангенціальний взагалі не буле тоді робити з дирками побоках. Якщо проти шерсті крутити то це не центробіжний  :wacko:  :dunno:  :facepalm: :nea:

igo61

Ещё раз, как профессионалу говорю - на фотках ошибки нет. "Ваз" крылатку перевернуть невозможно. Глянь вторую фотку здесь: https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=10607.msg548034#msg548034 - там явно виден "шар" внутри крылатки. На вершине "шара" - место крепления крылатки к мотору. И здесь https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=10607.msg548040#msg548040 - та же крылатка, перевёрнутая и в корпусе. Раком на мотор её просто невозможно одеть. Там же указано направление врещения крылатки (красная стрелка) и направление выходного потока воздуха (зелёная стрелка). Вход воздуха - с боков улитки, перпендикулярно плоскости вращения крылатки. Классический центробежный вентилятор. Не стыкуется - ты сам себе какую-то йухню намудрував и теперь не можешь с неё переключиться на нормальный конструктив.
Почитай матчасть. В цетробежнике крылатка может ставиться как "по шерсти", так и "против шерсти". Разница в характеристиках потока и потребления. В "ваз"-дуйке крылатка крутится "против шерсти" лопаток. Что не мешает ей избыточно сдувать тепло с радиатора печки. Спроси у Сержика.

ВКБ

Напрямок  на фото зліва тоді невірно намальований від прямокутого отвіру. Тобто всмоктує з ліво на фото  через прямокутний отвор і виходе зелена по центру крильчатки де з одного боку на мотор дує і викидає на зовню? Проти шерсті кажеш червона?,ок? То це центробіжний центрострємітельний поток, згоден, то стрілку вірно ліву зверху намалюй в право, тобто на всмоктування в вентилятор, якщо в центр по боках викидає повітря. Те що центробіжний може качати в реверс...то єсєєєсєно, я ж про це і писав до цього

igo61

Цитата: ВКБ від 12 Листопада 2020, 14:29:22
Напрямок  на фото зліва тоді невірно намальований від прямокутого отвіру. Тобто всмоктує з ліво на фото  через прямокутний отвор і виходе зелена по центру крильчатки де з одного боку на мотор дує і викидає на зовню? Проти шерсті кажеш червона?,ок? То це центробіжний центрострємітельний поток, згоден, то стрілку вірно ліву зверху намалюй в право, тобто на всмоктування в вентилятор, якщо в центр по боках викидає повітря. Те що центробіжний може качати в реверс...то єсєєєсєно, я ж про це і писав до цього
Это капец  :facepalm:  :wacko:  :fool:

ВКБ

igo61

ВКБ, малюй себе шо хочешь. Я информацию дал. Как ею распорядиться - каждый решает сам.

Toris

Цитата: igo61 від 12 Листопада 2020, 14:37:03Это капец  :facepalm:  :wacko:  :fool:
Погоджуюсь. Я бачив, як люди при грошах та силі ледь чи не замовляли один одного через різну інтерпретацію одного явища. Хреново, коли чоловіча наполегливість домінує над розумом.

для ВКБ: igo61 усе правильно намалював жовтими, червоною та зеленою стрілками. Якщо Ви тикнете прямо в екран пальцем туди, де сходяться жовті стрілки, то палець вкаже напрямок входу повітря і крильчатку. Збиральний равлик навколо крильчатки також розширює свій переріз у напрямку виходу потоку. Іго61 описував не схему на фото, а фізичну суть в натурі. Усе правильно намальовано.

Хлопці, а які мінімальні та максимальні оберти двигуна/колеса тавродуйчика?

ВКБ

Стоооооп, то об.яснятель неправильно доводе, то на жовті дивитись як на розібраний дуйчик чи зібраний ? Якшо Торіс ти пишеш що там де сходяться то всмоктування, то невірно напрямок, зубцями тоді назад, тобто не як фреза а потилицями  рутиться повинна.
Зараз намалюю правильну картинку звичайного центробіжного і центрострємітєльного.

ВКБ

igo61

Забудь про жовті. Я навів тобі фотки. Пояснював даремно, я так зрозумів.
Пятниця почалась на день раніше.
Ну, хто рано встає - тому бох подає.

ВКБ