Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Toris

Цитата: ВКБ від 10 Квітня 2021, 22:27:20У автолюбителя Торіса реально є дві кпп, я його знаю, тих чел я не знаю.
Номінально я таки власник сенсокоробки та ланосокоробки, а реально - спочатку я бачив під стіною гаража ланосячу коробку (сенсова ще була в авто), а вчора побачив там же вже сенсову коробку (ланосяча уже встановлена в авто). Візуально сенсова коробка худіша, а ланосяча коробка масивніша, але форми обох коробок відрізняються. Запитаю у майстра про маси.

Цитата: Serg_ від 11 Квітня 2021, 10:18:23Ланосяча коробка без переходной плиты соединяется с тавромотором?
Плиту треба обов'язково. Моя нова ЗАВОДСЬКА плита з хмельницького автобазару обійшлась мені у 3000 грн - і це мені ще повезло з наявністю та ціною, якщо вірити харківському продавану.

Цитата: ВКБ від 11 Квітня 2021, 10:22:56Гаражи не роблять запчастин для кпп, і це взагалі вищий пілотаж, точніше деталі навіть від двз. Шестерні, зубообробка косозубка евольвенти , цементація і закалка легованої сталі, шліфовки і поліровки, муфтові шлиці і внутрішні та наружні, затиловка муфтових зубців, конус під синхрон і т.п  це підсилу лише небагатьом підприємствам і  без інженерів там не роблять, тому в гафноякість щось мало віриться. Можливо неграмотний ремонт і підбір деталей поза допусками.
Коли я шукав шків колінвала, відсутній на автобазарі Хмельницького, то продавани з інтернету повідомляли мені, що АвтоЗАЗ вже давно не випускає запчастини, усе, що продається на ринку - або залишки, або накрадені працівниками деталі, абозаводський брак, або кооперативи. УСІ мої ремонтери-жигулісти те ж саме кажуть і готові були перебрати мою сенсову коробку лише З МОЇХ ДЕТАЛЕЙ, які я сам десь знайду і принесу їм. Тобто від гарантій працездатності відмовились одразу геть усі.

ВКБ

Шків то не шестерні і вали та муфти кпп. Кооперативів вже давно немає, є фоп і тов. Заводи ці міні заводи випускають і не наші.
Плита 3000 це норм ціна, буду мабуть і я їх робити. За менше ні. Реальні витрати то в тричі менші, аое то приьуток виробника. Не зо 3000 віддавати, як кадуть, гризи метал сам. Не можуть деталі стоїти копійки, лише крадені чи як для філолога непотрібні.)) А то у нас футболісти і судді ціняться лише, а товару від них нуль...
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 10 Квітня 2021, 23:17:05Есть знакомые которые ездят на Сенсах, пробеги 80 тыс. км, 130 тыс. км , проблем и вытья с КПП нет.
Кльово їм. У мене КПП вила. І в іншого сенсовода на роботі також почала вити, пробіг у нього 70+ тис.км.

Цитата: Ivan1988 від 10 Квітня 2021, 23:17:05Просто на мой взгляд отвалить 20 тыс. грн. за КПП от Ланоса как-то дохрена. С таким же успехом можно было покупать сразу Ланоса. Ну хозяину авто конечно всегда видней.
Сама б/в КПП коштує 5000 грн, там ще куча всього навколо. "Лотерейного" ланоса не ризикнув брати, порахував, що сенсик з відомою історією таки краще і в сукупності буде дешевше.

Цитата: Ivan1988 від 10 Квітня 2021, 23:17:05КПП на моей Славуте ремонтировал предыдущий владелец на пробеге 112 тыс. км. , <...> Мастер говорил что даже на гавняном ТАД17 КПП МЕМЗа ходит минимум 100 тыс.км до ремонта, а на хорошей синтетике гораздо больше. Новые детали главное не на базаре покупать и не на стремных сайтах. И все будет хоккей.
Ось, бачите, по-перше - славутка, по-друге - дійшли до межі в 100 тисяч навіть на легшій славутці.
До речі, а в скільки грошей обійшовся ремонт КПП, що саме міняли і в якому році робили ремонт?

Ivan1988

Цитувати виділенеСама б/в КПП коштує 5000 грн, там ще куча всього навколо.
Так зачем покупать б/у КПП если КПП уже есть. Сначала было нужно разобрать старую и определится что конкретно нужно менять. Лучше отремонтировать старую. Хорошие мастера именно так и делают, а гаражные слесари всегда рекомендуют купить что-то на разборке старое. Так как снять - поставить и снять-разобрать-отремонтировать-собрать-поставить это разные уровни квалификации. А вытье КПП может и от масла также зависить. Моя на минеральном Лукойле чуть подвывала, на синтетике Кастрол тишина.
Цитувати виділенеОсь, бачите, по-перше - славутка, по-друге - дійшли до межі в 100 тисяч навіть на легшій славутці.
Таврия ещё легче, на Таврии КПП ещё дольше ходит? Не думаю что разница в весе авто Славута и Сенс как-то существенно влияет на ресурс.
Цитувати виділенеДо речі, а в скільки грошей обійшовся ремонт КПП, що саме міняли і в якому році робили ремонт?
2017 год. Подробностей всех не знаю, не расспрашивал сильно. Помню только что самая дорогая запчасть это новый дифференциал КПП в сборе (на то время 1200 грн), подшипники, сальники это понятно, а что ещё не знаю. По деньгам с работой, маслом и запчастями что-то в районе 3 тыс.грн.

Toris

Ivan1988

Правильно мислите. Я теж так починав. Потім почав шукати відгуки сенсоводів. Ось один з них:

https://lanos.com.ua/forum/topic/97180-proshu-pomoshhi-po-neustranimoj-neispravnosti-v-kpp-sens

P.S. І до моєї виючої коробки сенса попередником ВЖЕ був залитий правильний Кастрол. :drinks:

Ivan1988

Цитувати виділенеПравильно мислите. Я теж так починав. Потім почав шукати відгуки сенсоводів. Ось один з них:

https://lanos.com.ua/topic/97180-proshu-pomoshhi-po-neustranimoj-neispravnosti-v-kpp-sens/

Думаю если бы тот чувак изначально нашел хорошего специалиста по ремонту КПП такого бы отзыва и не было. На СТО зачастую халтурят.

Цитувати виділенеP.S. І до моєї виючої коробки сенса попередником ВЖЕ був залитий правильний Кастрол.
Правильный это какой? Полное название если можно.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 11 Квітня 2021, 17:22:32Правильный это какой? Полное название если можно.
Каністерка десь в багажнику залишилась. Але якщо виє так, що треба розмовляти гучно або навіть кричати - то з мастилом уже запізнились, мені так здається.

Ivan1988

Цитувати виділенеКаністерка десь в багажнику залишилась. Але якщо виє так, що треба розмовляти гучно або навіть кричати - то з мастилом уже запізнились, мені так здається.
Ну да, наверное поздно пить Боржоми.

Serg_

Цитата: Toris від 11 Квітня 2021, 11:00:33Моя нова ЗАВОДСЬКА
Заводская?Что с завода были Сени с ланос коробкой?
Поделитесь ссылкой на описание сего чуда.

Цитата: Toris від 11 Квітня 2021, 11:00:33Плиту треба обов'язково.
А что с полуосями и выжимным?Как эта проблема решается? :dunno:

Toris

Цитата: Serg_ від 11 Квітня 2021, 20:49:13Заводская?Что с завода были Сени с ланос коробкой?
Поделитесь ссылкой на описание сего чуда.
Сенс з двигуном 1.4 л (МЕМЗ-317), він же Ланос 1.4: https://uk.wikipedia.org/wiki/ЗАЗ_Sens#Коробка_передач

Цитувати виділенеНа автомобілі з двигунами 1,4 встановлюється КПП виробництва Daewoo, а з двигунами 1,3 виробництва МеМЗ з індексом 301 (ця ж коробка з таким самим передавальним числом головної передачі з 1999 року встановлювалась на автомобіль ЗАЗ-110557-10 «Таврія Пікап», на моделі ЗАЗ-1102 «Таврія Нова» і ЗАЗ-1103 «Славута» встановлювали таку ж коробку але з меншим передавальним числом).

Цитата: Serg_ від 11 Квітня 2021, 20:49:13А что с полуосями и выжимным?Как эта проблема решается? :dunno:
Маховик та стартер спеціальні/унікальні, зчеплення та вижимне хазяйство ланосячі, шків генератора додатково має ряд зубців 60-2 для датчика положення колінвалу. Піввісі теж спеціальні, з боку КПП інтерфейс ланосячий, з боку маточин (ступиць) коліс - інтерфейс ЗАЗ (маточини на 13-дюймові колеса). Ці деталі більше ні в яких моделях не використовуються. Найбільшими проблемами стали маховик та шків колінвала. Один з базарників таки знайшов новий заводський маховик, а отой хитрозроблений шків я знайшов з 11-ї спроби, в якомусь магазині запчастин для мотоциклів у Дніпрі. :facepalm: Усі наші расові тавромагазини розводили руками і казали, що перспективи невідомі - і пообнуляли геть усі мої замовлення. Prom.ua навіть запідозрив мене у тому, що я бот, коли продавці масово анулювали мої замовлення. Я їм то, сьо, повну предоплату і більшу ціну - а вони мені "все одно немає". Вже готовий був нарізати додаткове колесо з сигнальними зубами, варити його до рідного шківа та зАново балансувати. Домовився з товаришем, який має токарний станок, фрезер, фрези і ділильну головку. :facepalm:

Якщо цікаво, то ось фото повного комплекту для переводу сенса на ланосячу коробку (фото з інтернету):

Ivan1988

Цитувати виділенеНайбільшими проблемами стали маховик та шків колінвала. Один з базарників таки знайшов новий заводський маховик, а отой хитрозроблений шків я знайшов з 11-ї спроби, в якомусь магазині запчастин для мотоциклів у Дніпрі. :facepalm: Усі наші расові тавромагазини розводили руками і казали, що перспективи невідомі - і пообнуляли геть усі мої замовлення. Prom.ua навіть запідозрив мене у тому, що я бот, коли продавці анулювали мої замовлення.

https://detalizaz.com.ua/shkiv-kolenvala-lanos-14-zaz-a317-1005060

https://detalizaz.com.ua/mahovik-lanos-14-zaz-317-1005115

Не понял где проблема? Зачем искать на базарах и на стрёмно Проме. Есть ДеталиЗАЗ который торгует оригинальными запчастями хорошего качества. Я все на нем покупаю, расположен в Запорожье.

Toris

Ivan1988, а Ви би пройшли за цими посиланнями та почитали про "Немає в наявності". :-D :drinks:

Spoiler

[close]

І на час моїх пошуків там так само було написано, що немає їх. :hysterics:
А в магазинах, де була наявність, я замовляв і вони телефонували та скасовували замовлення. І так само пром.уа: хоча там й досі написано, що в наявності, насправді немає і немає давно. Я вже перевірив, з усіма мав телефонні розмови.

Перше, що я промоніторив, це інтернет, бо оперативно та легко. Потім вже базар і знову інтернет, але вже по хитрозроблених запитах і старанним розбором результатів пошуку.

Ivan1988

Цитувати виділенеВи би пройшли за цими посиланнями та почитали про "Немає в наявності". :-D
Прошу прощения, недосмотрел. Обычно все что мне нужно в этом магазине есть в наличии. Зато есть в наличии у них новая КПП Сенса за 20,8 тыс. грн. Интересно, кто-то покупает или нет.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 11 Квітня 2021, 22:11:00Прошу прощения, недосмотрел. Обычно все что мне нужно в этом магазине есть в наличии.
Не повірите, але я також не одразу зрозумів, чому не знаходив кнопку "Купити". :-D :drinks:

Цитата: Ivan1988 від 11 Квітня 2021, 22:11:00Зато есть в наличии у них новая КПП Сенса за 20,8 тыс. грн. Интересно, кто-то покупает или нет.
Я не ризикнув. Набір конверсійних частин для шлюбу двигуна 317 з ланосячими коробками Daewoo/Opel/General Motors наштовхнув на думку, що не просто так АвтоЗАЗ пішов на ось таке гібридне рішення. Чому АвтоЗАЗ не зробив свою потужнішу КПП - невідомо.

ВКБ

При ремонті кпп немає що там робити і підганяти крім встановлення зношених деталей. Я про сенс славута таврія і пікап кпп. Якщо деталь (пара деталей) не зношена то марно міняти. Заміна парних в парі звісно. Любий виробник запчастин не робе пальцем в небо, мізків не хвате. Якщо виробляє то полюбому з орієнтацією на якість. Тому ремонт кпп це одного дня робота, але з дефектацією на день раніше )). Свою ремонтував, вскрив, поміняв підшипники і що зря в принципі, а 5ту бачив що підношена але не було часу..тут жалкую що пару не замінив, але все попереду запас міцності в кпп норм.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.