Славута 1.2Li 2008 рік Паннакота-2 (Володимир)

Автор Володимир, 07 Квітня 2010, 13:04:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

vladishtm

Цитата: Володимир від 04 Січня 2022, 15:29:52Останнім на сьогодні етапом, була зміна частоти резонансу всього повітрепровода від дроселя до фільтра шляхом збільшення довжини цього повітрепровода.
....а тепер Михалич, для чистоти експерименту, все що робилось до цього етапу - викинути.  Скоріш за все чергові кооператори вкрали з пластику ще трохи хімічних компонентів, та десь наекономили на ребрах щоб покласти в свої жлобські кишені ще трохи грошенят. По факту, ти добавив назад той пластик, що вони вкрали  :lol:  Якщо там поганий пластик, можливо та кришка довго не проживе (по температурах) Можливо в Україні виробляється тільки вторичний пластик, і деякі компоненти до АБС-пластику. :dunno:
Spoiler
https://polymers.com.ua/строение-абс-пластика-свойства-абс-пл/
АБС-ПЛАСТИК (луран, люстран, силак, сиколак, терлуран), термопластичный тройной сополимер акрилонитрила, бутадиена и стирола (назв. пластика образовано из начальных букв наименований мономеров). Продукт привитой сополимеризации стирола с акрилонитрилом и бутадиеновым каучуком, получаемый эмульсионной сополимеризацией стирола с акрилонитрилом в присутствии латекса каучука. Сочетание акрилонитрильных и бутадиеновых звеньев с фрагментами стирола обеспечивает АБС-пластику эластичность и необходимую ударопрочность,  АБС-пластик-материал для изготовления крупных деталей автомобилей (напр., приборных щитков, элементов ручного управления), корпусов теле- и радиоаппаратуры, телефонов, деталей электроосветит. и электронных приборов, спортинвентаря, мебели, изделий сантехники.
[close]
Хоча ж гудіння появилось вже  на старому корпусі - то тоді винуватий вихлоп
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

Цитата: Володимир від 27 Серпня 2021, 09:29:19Нові протитуманки DLAA 111 ТW, ціна питання 214 грн, за такі гроші з рідними лампочками світло супер, до цього стояли фари DLAA 111 RY, то ці в рази краще.
"..фари DLAA 111 RY Потому и слепят,что стекло почти гладкое.Чтобы получить свет полоской,нужно рифление стекла(или отражателя)вертикальными столбиками.Примерно такие,как на 60164.Это своеобразные линзы,формирующие правильный световой поток.На этих фарах такого нет. https://detali.zp.ua/catalog/60168-fara_protivotum_DLAA_111_RY_k_t_2_sht/#comments
Славута 1,3Li 2009

Володимир

Цитата: vladishtm від 04 Січня 2022, 17:23:30....а тепер Михалич, для чистоти експерименту, все що робилось до цього етапу - викинути.
Якщо все викинути, то на верхній стінці буде вібрувати не тільки половинка де ребра жорсткості, а вся площа, плюс низ.
Цитата: vladishtm від 04 Січня 2022, 17:23:30Скоріш за все чергові кооператори вкрали з пластику ще трохи хімічних компонентів, та десь наекономили на ребрах щоб покласти в свої жлобські кишені ще трохи грошенят.
З пластиком все добре, просто на етапі проектування все тестувалось на штатній системі вихлопу, а в босалі і резонатор має меншу банку і глушник також. Хоча поєднання босалівського резонатора з штатним глушником такого ефекту не давало, а от поєднання прямоточного резонатора полмо з більшою банкою ніж в штатного резонатора, з штатним глушником, також давало багато ривіння.
Цитата: vladishtm від 04 Січня 2022, 17:23:30Якщо там поганий пластик
З пластиком все в нормі, просто якщо вся конструкція має резонанс, то хоч той корпус буде вилитий із чугуна, звук буде виходити через повітряний фільтр.
Цитата: vladishtm від 04 Січня 2022, 17:42:57
Цитата: Володимир від 27 Серпня 2021, 09:29:19Нові протитуманки DLAA 111 ТW, ціна питання 214 грн, за такі гроші з рідними лампочками світло супер, до цього стояли фари DLAA 111 RY, то ці в рази краще.
"..фари DLAA 111 RY Потому и слепят,что стекло почти гладкое.Чтобы получить свет полоской,нужно рифление стекла(или отражателя)вертикальными столбиками.Примерно такие,как на 60164.Это своеобразные линзы,формирующие правильный световой поток.На этих фарах такого нет. https://detali.zp.ua/catalog/60168-fara_protivotum_DLAA_111_RY_k_t_2_sht/#comments
Вони не сліплять зустрічних, але так як мають вузьконаправлений потік, то створюють на дорозі яркіші плями ніж в штатного світла, відповідно через це очі адаптовуються до тих світлих плям і ділянки освітлені штатним світлом стають темнішими.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

Цитата: Володимир від 04 Січня 2022, 15:29:52появилось сильне гудіння в певному діапазоні обертів, і як виявилось джерелом гудіня була не вихлопна труба, а корпус повітряного фільтр

Да, було таке. Давно. На рідному корпусі фільтра. Лікується надзвичайно просто. А ви прям наворотили.

Гудіння виникає в контакті між корпусом фільтра і декоративною кришкою, що прикриває маслоналивную горловину і патрубок на корпус фільтра.
Особливо там де маленька трубочка-"пиптик" з корпуса фільтра входить в декоративну кришку. Там є отвір.

Для лікування потрібно в цей отвір вставити гумове кільце, ідеально підходить манжета з заднього гальмівного циліндру.
А після збірки в щілину між кожухом і фільтром вставити гуму, яка буде розтискувати корпус фільтра і кришки.
І гул з вібрацією пропадають назавжди.

Якщо не має манжети з  бу  циліндру, можна надягти гумову трубочку.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Romka

Цитата: Володимир від 05 Січня 2022, 09:35:14Вони не сліплять зустрічних, але так як мають вузьконаправлений потік, то створюють на дорозі яркіші плями ніж в штатного світла, відповідно через це очі адаптовуються до тих світлих плям і ділянки освітлені штатним світлом стають темнішими.
Цікаво, але у відгуках пишуть, що сліплять.
Якщо відсутня горизонтальна лінія СТГ, то будуть сліпити зустрічних , а в туман і вас.
Але перевірити ж не складно. Станьте вечором біля стіни на віддалі десь 2 - 3 метра і подивіться на форму СТГ. А сюди викладіть фото.

У мене стояли ПТФ Wesem , схожі на цей китай https://detali.zp.ua/catalog/60164-fara_protivotum_DLAA_1021_RY_kryshka_k_t_2_sht/.
Було рифлення і чітка рівна СТГ.
Але як виявилось, в оригіналі вони мають вставлятись в бампер, а не зовні. Бо коли зовні, то давали бокові засвітки. Я ставив зовні , а засвітку знищив обмотуванням зовні скла чорною ізострічкою.

Володимир

Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 11:20:33Да, було таке. Давно. На рідному корпусі фільтра. Лікується надзвичайно просто. А ви прям наворотили.
Ну, я ж не такий дурний як здається на перший погляд, а резинка в тому місці стоїть ще від першого регулювання клапанів, при зборці я врахував всі недоліки конструкції та усунув всі зазори.

Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 11:31:07Цікаво, але у відгуках пишуть, що сліплять.
Якщо відсутня горизонтальна лінія СТГ, то будуть сліпити зустрічних , а в туман і вас.
Але перевірити ж не складно. Станьте вечором біля стіни на віддалі десь 2 - 3 метра і подивіться на форму СТГ. А сюди викладіть фото.
Все залежить від регулювання фар, якщо світловий потік направлено на дорогу, то не сліплять, а якщо прямо то будуть як і сві фари.

Romka

Я не маю ніякого заперечення до ваших здібносте, просто  таке було і таки потратив не мало часу на виявлення, а підхід з натисканням був прямо мій. Але тільки я зрозумів, що діло в фіксації, то швидко знайшов вихід.
ПС. Коли знову з'явився гул, то виявилось, що манжета і гумка розсохлись і не виконують свою роботу. Заміна вирішила проблему.
:dunno: Дуже цікаво, чого раптом штатний рідний корпус фільтра збісився і почав неадекватно гудіти.
Раз новий і рідний корпуси фільтрів вібрують однаково, то діло не пластмасі.

Цитата: Володимир від 05 Січня 2022, 11:36:46Все залежить від регулювання фар, якщо світловий потік направлено на дорогу, то не сліплять, а якщо прямо то будуть як і сві фари.

Дозвольте не погодитись, підстави - закони фізики та ціла низка законів регламентуюча форму світлотіньової межі та рівнів освітлення. Ось розібрались
https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=17570.msg558727#msg558727

Тому і яскраві світлодіодні ручні фонарики не можливо використовувати в якості допоміжного світла на автомобілі, як ти їх не нахиляй.

Володимир

Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 12:11:04Я не маю ніякого заперечення до ваших здібносте, просто  таке було і таки потратив не мало часу на виявлення, а підхід з натисканням був прямо мій. Але тільки я зрозумів, що діло в фіксації, то швидко знайшов вихід.
На тому з"єднанні може бути тільки стук від вібрації пропорційний обертам двигуна, в мене ж гул сталої частоти порядка 50-100 гц в чіткому діапазоні обертів 2700-2800 що припадає на швидкість 90 кмг на 5-й передачі.
Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 12:11:04Дуже цікаво, чого раптом штатний рідний корпус фільтра збісився і почав неадекватно гудіти.
Раз новий і рідний корпуси фільтрів вібрують однаково, то діло не пластмасі.
Я ж писав вище, що таке почалось після заміни вихлопної системи на босал. Коли вся вихлопна система від штанів до сопілки була від босал, в салоні було сильне ревіння, я ще ніяк не міг зрозуміти чому вихлопна труба з лівої сторони, а сильне ревіння доноситься з правих бокових вікон.

Якось вихлопна система впливає на впуск, в мене навіть враження що після того як замінив банку глушника, з появою ривіння збільшилась і витрата палива.

Romka

При заміні резонатора зміщується резонансна частота випускної системи у нас. Це я теж встановив, що резонанс і пік гулу для рідного з каталізатором, Полмо і Босаловського карбового різні. То можливо якраз це і призводить до резонансу вібрацій під по авто.
У мене на холостих не торохтіло теж, то я став на місці і став газувати натискаючи рукою на тросик під капотом і в певних моментах замічав вібраційний звук.
Ледве виловив.

vladishtm

Про кришку, трубку, гумку поки нічого поки не поняв, але треба придивитись по месту може і мені потрібно таке.
Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 12:11:04Тому і яскраві світлодіодні ручні фонарики не можливо використовувати в якості допоміжного світла
Пробував замінити передні габарити в фарах на світлодіод, але біле світло світлодіодів як виявмлося при порівнянні з науальним, пагано видно вдень навіть з дістанцій 5 метрів. Накальне робить жовтим поверхню "отражателя" і  скла фари і ця пляма гарно видна здалеку і вдень. Мабуть вночі білий світлодіодів було б і краще, але вдень не годиться. Тому залишився на накальних 12В 4вата. А от замітив при цьому, що ті срані лампочки все ж  треба міняти раз в рік, бо скло стає чорним. Нові зразу краще.
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Цитата: Romka від 05 Січня 2022, 15:55:13У мене на холостих не торохтіло теж, то я став на місці і став газувати натискаючи рукою на тросик під капотом і в певних моментах замічав вібраційний звук.
Ледве виловив.
Ох ви і гурмани  :rolleyes:
Славута 1,3Li 2009

Toris

Цитата: vladishtm від 05 Січня 2022, 16:05:17Пробував замінити передні габарити в фарах на світлодіод, але біле світло світлодіодів як виявмлося при порівнянні з науальним, пагано видно вдень навіть з дістанцій 5 метрів.
Мабуть Ви купили лампу з однією точкою люмінофору у центрі. Таке світло не відбивається в рефлекторі і світить лише вперед; площа діода маленька і здалеку його не видно взагалі. Треба брати лампу з багатьма кристалами, які світять не лише вперед, але й у сторони. У мене в славутці два роки до продажу такі лампи стояли і зараз у Сенсовичу також встановив аналогічні, тільки уже фірмові з матовою колбою. То працюють з рефлектором так само, як і накальна лампа, а видно навіть вдень краще, бо більше світла випромінюється. Коли вдень катаюсь з ближнім, то зовні з фари видно і жовтий спектр галогенки, і білий спектр габаритів. Але вдень лише одних габаритів мало, зате в сутінках та вночі авто уже нормально позначене.

vladishtm

Цитата: Toris від 05 Січня 2022, 16:14:54Мабуть Ви купили лампу з однією точкою люмінофору у центрі.
Щас, буду їм платити 10 баксов за срані світлодіоди  }-) Сам скльопав спіральну на 9діодів. Але суть не силі, а в тому що дуже білий практично в свтлий день не виділяеться. Треба жовтуватий спектр. Звісно можна пошукати такі світлодіоди, але поки хай так, та й техогляді можуть приколупатись.
Цитата: Toris від 05 Січня 2022, 16:14:54Але вдень лише одних габаритів мало
От і я про це ж. А включені повинні і вдень і вночі.
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Про торохкотіння кришок вспомнив. Мені колись не сподобалось, шо трохи тіліпає пласт.кришку над двигуном в якої дірка під маслозалив. Пробка не прижимає її, і між ними зазор і та тришка тріпотить трохи. Спочатку підмотував під обід пробки тряпИчку, а потім підібрав товстеньке кільце на ту пробку, з сантехніки щось, і тепер воно завжди там, мякенько дожимає пробкою кришку .  І кришка не вібрірує.
Славута 1,3Li 2009

romuald

Цитата: Володимир від 27 Грудня 2021, 18:40:39Поставив вимикач маси на АКБ, не впевнений що на довго хватить, бо матеріал цинк, то не факт що різьба в яку вкручується болтик довго проживе.

А отой хомутик, що кріпить кабель до клеми, він залізний..? Придбав таку саму клему і думаю тепер над кріпленням кабеля до клеми...