Торможение без тормозов. Как?

Автор Александр, 24 Січня 2013, 15:05:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Даже снебольшой скорости тормозить о препятствие-разбить машину,посмотрите на скорости краш-тестов.Только двигателем,сменой направления движения с дороги,например,в поле.И вообще,странная ситуация,система с тройным дублированием(ручник,двухконтурные тормоза)-следить за машиной надо!

Nemetsss

Цитата: AndreyZpДа, тормоза вещь страшная...
Досих пор вспоминаю аварию страшную летом 11 года в росии, когда одна локомотивная бригада здавала смену, и перевела управление тормозами на второй  локомотив (поезд был очень тяжелый двумя локомотивами тянули), ничего не сказали, а принимающая бригада не посмотрела... выехали, на скорости 50 км/час применил тормоза, а их нема и горочка. в итоге поезд на горке разогнался до 136 км/час, и догнал впереди идущий поезд. Длина поезда была 800 метров, после аварии сжало до 200 метров...

а на машине если живім останешся так еще и должен может остатся так что лучше б прибило.. как в анекдоте:
\"Водителю жугули, врезавшемуся в бентли, удалось скончатся на месте\".
Тоже слыхал про ребят.

Тормоза - это главное

Андрій

Отож.. ну, как говорится если бы знал где упаду подстелил бы солому...


[img]http://s

Андрій



[img]http://s

Toris

Народ, а пробував хтось дублювати гальма тросами, наприклад. Щоби, коли зненацька закінчаться штатні рідинні гальма, троси продовжували утримувати колодки в робочому положенні. Кажуть в КАМАЗах так зроблено, там гальма пневматичні, рідинні і тросові...

Олександр 1968

Цитата: Toris від 09 Січня 2018, 21:28:39
Народ, а пробував хтось дублювати гальма тросами, наприклад. Щоби, коли зненацька закінчаться штатні рідинні гальма, троси продовжували утримувати колодки в робочому положенні. Кажуть в КАМАЗах так зроблено, там гальма пневматичні, рідинні і тросові...
Бувають тросово-деревяно-колодкові,а простіше противідкатні при рухові в горах,коли на тросах ззаду за колесами звисають деревяні колоди

Олександр 1968

На будь яких які(особливо в колонах)довго рухались в умовах розрідженого повітря по горах.Просто ззаду привязуалась колода яка сунулась практично за задніми колесами.Коли глух мотор колода не давала летіти назад в прірву.Камазовські(зворотньої дії)зявились вже пізніше і до цого опису не відносяться

Toris

Кароче, народ, я тут фільм навчальний загуглив по КАМАЗівській гальмівній системі. Там дві пневматичні системи і - увага - допоміжна гальмівна система, яка перетворює двигун на гальмо. Дивимось з 24:20 :

http://www.youtube.com/watch?v=9gAXRLNL75w&t=24m20s

Хочу собі таку допоміжну систему. Це можливо реалізувати в наших ласточках?

Vitaliy.

Торис, на славуте тоже можно считать три тормозные системы- рабочая; ручник, и притормаживание двигателем. Но есть ещё  четвёртая- торможение бампером об дерево, как в знаменитой юмореске с кроликами (Данилец и Моисеенко- трактор). Сравнивать легковушку с грузовиком, к тому же гидравлику с пневматикой, не логично. Вы ещё наверно молоды, чтобы не знать, что такое энергоаккумуляторы на заднем мосту грузовика. По такому же принципу, для обеспечения экстренного торможения, в случае саморасцепа, сработают тормоза грузового прицепа, или жд вагонов.
А придумывать колхоз из тросов, на случай неисправности гидропривода легковушки, это из области - когда собаке делать нечего. Без обид. Следить нужно за состоянием авто, и ручник чтоб штатно работал.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Toris

Цитата: Vitaliy. від 10 Січня 2018, 01:20:08Вы ещё наверно молоды, чтобы не знать, что такое энергоаккумуляторы на заднем мосту грузовика.
Йде третій місяць водійського стажу. Вже вмію гальмувати в Тойоту ЛандКрузер. :wacko: Треба ще хоча б одну гальмівну систему, щоби втримати це скажене створіння!

Цитата: Salek від 10 Січня 2018, 06:34:00Уже есть.И эффективней камазовской.Выключил зажигание. ;)
А в КАМАЗі ще й впуск з випуском закриваються, а в нас ні...

YUKON

Тема про страховочний якір і парашют в якості гальм. Хлопці смішно.
Можна ще тему створити, а що робити як впаде метеорит, а що робити якщо сонце потухне.
Тему створив "заєць" в якого на спині є мигалка та стоп сигнал із 5-колесом.
Хлопці вчіть матчасть та вчасно обслуговуйте гальма.

Алексчук

Цитата: YUKON від 10 Січня 2018, 08:13:57
Тема про страховочний якір і парашют в якості гальм. Хлопці смішно.
Можна ще тему створити, а що робити як впаде метеорит, а що робити якщо сонце потухне.
Тему створив "заєць" в якого на спині є мигалка та стоп сигнал із 5-колесом.
Хлопці вчіть матчасть та вчасно обслуговуйте гальма.

Лучше вообще поставить реактивный двигатель, куда хочешь едешь, куда хочешь тормозишь. Красота!

Sergik32

Торіс, постав колодки ТОМЕКС, це не реклама, але вони гарно гальмують, перевір всю систему, заміни гальмівну рідину і саме головне, слідкуй за ручником, щоб на 3-му щолчку вже тримав дубово, і руки тримай на рулю, а не на коліні пасажирки. Крузак то хароший упор для гальм, там бампера мякі і великі, але то коштує дорожче чим перебрати свою гальмівну систему.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Сергей

Цитата: Sergik32 від 10 Січня 2018, 08:24:50
Торіс, постав колодки ТОМЕКС, це не реклама, але вони гарно гальмують
На перед  :ok: А от на зад не раджу-дуже тонка накладка. Треба щось по товстише, бо ТОМЕКси там, як у ремонтному положенні стають.

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Toris

Цитата: Sergik32 від 10 Січня 2018, 08:24:50Торіс, постав колодки ТОМЕКС, це не реклама, але вони гарно гальмують, перевір всю систему, заміни гальмівну рідину і саме головне, слідкуй за ручником, щоб на 3-му щолчку вже тримав дубово, і руки тримай на рулю, а не на коліні пасажирки. Крузак то хароший упор для гальм, там бампера мякі і великі, але то коштує дорожче чим перебрати свою гальмівну систему.
Гальма в моєму Славутику гарні. Це я, невиспаний і втомлений, зловив гаву на перехресті і трішечки не встиг об'їхати того джипа. Якби була яка чарівна кнопка на панелі, щоби грохнути кулаком по ній і машинко зупинилось - то було би шикарно.