Sensович Toris'а

Автор Toris, 19 Лютого 2021, 22:25:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Romka

То є так.
Але може в Торіса є файний балончик з фарбою і там фарбонути крапаль треба, то хай зроблять та забалонить і потому.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Ivan1988

Цитувати виділенеАле може в Торіса є файний балончик з фарбою і там фарбонути крапаль треба, то хай зроблять та забалонить і потому.
С баллончика не прокатит. Будет видно. Тем более нужен еще и лак, потом полировать. Это же металлик.

Toris

1. Вранці по тому льоду їхав ну дуже акуратно. І все одно на тій Бєлшині ледь у ворота разом з воротами не в'їхав на територію. За мною їхав Субарин Форестер, то він також не вписався у поворот на парковку, хоч і бачив, як я фігури позаконкурсної програми на льоду виконував. Короче, свідків інфернальної Бєлшини становити до кутка, як пропагандистів фашизму, суїциду та групової евтаназії. }-) Попереднього власника розпитався про той бєлмотлох. Каже, що від моменту покупки минуло 4-5 років. Таки маю розібратись з тими цифрами на шині хоча би для цікавості.

2. ...Вчора на парковці після роботи розколупували наші любі коритця з-під 5-міліметрових льодяних модельних саркофагів. Пасажири в службовому автобусі спокійно поїхали, а в нас на парковці чистий сюрреалізм, не вистачало лише бочок з вогнищами - так усі натхненно гріли та розконсервовували автомобілі. Напарник збігав до кабінету і приніс чайничок теплої води - так і відлили лобовуху. Але гарну шкрябалку перед тим все одно поламав. Шкрябав запасними. Попередник Сенсовича, узрівши наш прогрес, залишив свою Зафірку та попросився до нас на попутку. А я забембаний такий тими полями... Вопщем, сказав йому, що кожен новий пасажир має сісти за кермо і везти себе самостійно. :mitsu: Так і привезли мене додому на задньому сидінні, як віп-персону. :-D

3. Позавчора невідкладно потряс гаманцем та й замовив комплект зимової гуми, але вранці виявилось, що вже закінчилась та модель у моєму розмірі. Замовлення скасували. Вчора замовив іншу модель, сьогодні замовлення підтвердили. З нетерпінням очікую.

Ivan1988

Цитувати виділенеВранці по тому льоду їхав ну дуже акуратно. Вчора на парковці після роботи розколупували наші любі коритця з-під 5-міліметрових льодяних модельних саркофагів
Что там за погода у Вас? У нас +10, тепло и сухо.
Цитувати виділенеВчора замовив іншу модель, сьогодні замовлення підтвердили.
Какую модель, если не секрет?

User2108

Цитата: Toris від 09 Грудня 2021, 16:43:43
За мною їхав Субарин Форестер, то він також не вписався у поворот на парковку
Напарник збігав до кабінету і приніс чайничок теплої води - так і відлили лобовуху.
Субарь теж не белшині був?! :o
Відливання скла теплою водою - небезпечна штука, можна легко отримати трісь!
І шо ж там тих 5 мм? Завели авто пішли шкрябать бокові, якщо довше 5 хв шкрябаєтесь, то пічку на макс, обдув тіки на вітрове і 2-гу швидкість, ще 1-2 хв, і вітрове розстало, пару раз шкрябнув, лід весь сплив, за цей час бокові в районі дзеркал теж попустились, ще пару рухів шкребком і в'йо :)

Romka

Ну, Сенс за в такому режимі за 5 хв 5 мм льоду не розтопить, але відпустить від скла. Потім шкребком треба почати ламати кригу знизу скла, далі лід почне легко сколюватись і злітати.

Toris

2021.12.10.Пт

Отримав "Новою поштою" нові зимові шини GoodYear Ultragrip Ice 2 175/65R14 86T. Тип посилення: XL.
Вартість чотирьох шин = 6000 грн, вартість пересилки = 240 грн, вартість зняття старої бєлшини та взування-балансування нової гуми = 350 грн.
Шини виготовлені в останній тиждень жовтня 2021 року.

Старі бєлшини продав одному з шиномонтажників за 400 грн. До речі, моя стара бєлшина виготовлена у 2017 році, тобто відкатала вона 4 сезони. І на трьох шинах з чотирьох виявив тріщинки у глибині протектора. :facepalm: На моїй славутській Rosava WQ-101 того ж року випуску тріщинок я не знаходив. Інший шиномонтажник був здивований моєю відмовою від бєлшини, каже, що у нього на "дев'ятці" така ж гума 2014-го року випуску і він не має до неї претензій. Я навіть сходив та глянув на ту його гуму. Мабуть, у мене стояла якась підробка на афігєнну бєлшину. :-D Або брак.

Сумарний бюджет проекту "зимова гума": 6000+240+350-400=6190 грн при курсі долара 27,10 грн, що у валюті складає 228,41 USD.

Одометр 147015км.

Відчуття маси в руці від шини GoodYear Ultragrip Ice 2 - таке ж, як від бєлшини, тобто маси приблизно однакові.

Пофоткав шини. 26 фото сумарним об'ємом 3,6 МБ.
Spoiler

[close]

Цитата: Ivan1988 від 09 Грудня 2021, 18:16:52Какую модель, если не секрет?
Спочатку замовив Continental ContiWinterContact TS-860 175/65R14 82t, 4 шт x 1 614 грн, бо вона у цьому розмірі виграла тест ADAC у якомусь році. З фірми зателефонували і сказали, що така гума закінчилась. Прошу змінити замовлення на Bridgestone Blizzak LM005 175/65R14 82T, бо вона також виграла пізніший тест в іншому розмірі. Також закінчилась. Прошу GoodYear Ultragrip 9+ 175/65R14 82T (також позитивна у тестах) - вона на кілька гривень дорожча і фірма просить зробити нове замовлення. А в мене від самого початку чомусь душа лежала до GoodYear Ultragrip Ice 2, хоч вона й морально застаріла вже. Після роботи подумав, що якщо душа хоче - то треба брати. Замовив - і маю. :)

Цитата: Ivan1988 від 09 Грудня 2021, 18:16:52Что там за погода у Вас? У нас +10, тепло и сухо.
Тоді був теплий дощ з неба на холодну землю -5°С. А перед дощем був сніг. Так і намерзло. На завтра в полях був лід поверх снігу, нога у намет провалювалась не одразу.

Romka

Вітаю з придбанням, але Ваш підхід є словянським на авось, бо хвірма і десь чув. Я можу сказати, так як досліджував дану тему, що бренд це не гарантовано кращі показники в характеристиках. По-друге, навіть якщо якась марка шини виграла в якомусь розмірі, то в  розмірах на два чи 3 більше вона може бути в седнячках тесту, а то й в кінці. Тому далі раджу проглянути тести конкретного розміру і краще за декілька років. Також часто 3 місце відстає від лідера на дуже мало балів, що часто є субєктивно, а коштувати може на 30-40%  менше. Раджу брати.
Пс. Але без сумніву, у вас супер класна гума в порівнянні з белшиною.

Toris

Ще при славутку колупався у тих тестах. Забембався. Тенденція така, що брендові шини показують кращі показники, а якщо бренд налажав, то такі моделі швиденько "закопують". Дешеві НЕбрендові моделі також бувають дуже вдалі, але для цього треба бути експертом та вивчати тему з усіх сторін, на що у мене відсутній ресурс. От я й вирішив не сильно заглиблюватись і "пастись" на "соковитих травах": хай навіть яка брендова модель плентається у "хвості", але тусується вона у вищій групі і маю надію хоч на якусь якість виготовлення та стабільність характеристик.

Три доби йшов безперервний дощ. Вчора обкатував новеньку гуму на дистанції 80+ км траси та міста. Випадково влетів у баюру на швидкості аквапланування (>72 км/год для цих шин). Авто рівненько проплило і поїхало далі. Чекаю морозу, снігу та льоду.

Олександр 1968

Якщо багато читати різних оглядів та рецензій(хто його зна скільки з них проплачені),плюс відгуки(а статистика каже що задоволені рідше пишуть-максимум якась оцінка в балах,зато ображені вже як напишуть...)то найкраща гума на зиму буде

User2108

Цитата: Олександр 1968 від 13 Грудня 2021, 12:30:52
Якщо багато читати різних оглядів та рецензій(хто його зна скільки з них проплачені),плюс відгуки(а статистика каже що задоволені рідше пишуть-максимум якась оцінка в балах,зато ображені вже як напишуть...)то найкраща гума на зиму буде
Spoiler
[close]
тому читаються не огляди, а тести. і тести адак, ще можливо автобільд, решта чисто так подивитись.
To Toris
Континенталь чудова брендова гума, але їх лінійка екоконтак - повне лайно, з яким у них був скандал, але її як штампували, так і штампують, тому "От я й вирішив не сильно заглиблюватись і "пастись" на "соковитих травах"" трошки такий собі підхід.

Toris

Пора щось вирішувати з потрощеним бампером.
Порадився зі страховою компанією: у випадку ДТП з клеєнеим/вареним бампером сума відшкодування на бампер буде меншою, але буде.
1. Бампер можна клеїти смолами (товариш пропонує зробити з підготовкою під фарбу безплатно). В результаті отримаємо ніби міцне щось, але воно з різних речовин і, як каже один з колишніх таксистів, при будь-якому маленькому контакті воно трісне і "бампер будеш клеїти постійно".
2. Бампер можна варити відповідним пластиком (знайшов спеціаліста; кілька сотень гривень без шпаклювання та фарбування). Ніби як зберігається пластичність бампера, а за рахунок збільшеної товщини навареного пластику бампер буде тріскатись поза зоною зварювання.
3. Бампер можна купити на розборці вже у потрібному кольорі. Ніби як найкращий варіант. Але найдорожчий (приблизно 1500 грн).

Якщо розглядати бампер, як розхідник, то можна вибрати 2-й варіант. Душа мовчить. Що обрати - невідомо...

Romka

Оскільки ви мабуть будете фарбувати не балончиком, то тут варіант 3.
Другий варіант буде не сильно дешевшим від 3го.

Toris

Балончиком і лише місця ремонту. Тому що бампер - це розхідник, виявляється. :-D При бажанні зроблю "камуфляжну цифру".

Нова інформація: варіант зварювання пластиком також ризиковий, перегрітий пластик буде тріскатись при дотиках бампером до чогось.

romuald

В Таврії колись передній битий бампер зварив звичайним паяльником. З середини. Більше десяти років ходить. Можу завтра фотку кинуть.