ZAZ 11030840 Slavuta 1,3 Li 2003 -> Lanos SE 1.5i 16/SOHC 2011

Автор Ivan1988, 23 Травня 2018, 14:21:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Тримайся друже, тримайся... нема більше слів.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Ivan1988

Вчора був найважчий день зі всіх трьох місяців окупації. Наші хлопці вирішили знищити ворожий склад БК на олійноекстракційному заводі. Але стріляли довго невлучно. Склад то вони знищили, детонувало десь годин 5.  А ще годин 8 догорав наш завод, який "годував" місто. Завод вже втретє був обстріляний нашими, здається він вже відновленню не підлягає. Але перед тим як влучити по тому складу, довго обстрілювали прилеглий район, де живу я. Стріляли касетними боєприпасами, з багатьма осколками. Одна касета впала на мій будинок, ще одна перед моїм двором. Дах будинка зруйновано, два вікна розбиті, машина побита осколками, в дірках, гараж, забор як друшлак, багато біди. Я ледве встиг вскочити в підвал. Вчора загинуло 12 мирних місцевих (двоє з моєї роботи), більше 30 травмовані, в т.ч. тяжкі. Щоб ви розуміли, один із осколків пробив спочатку ворота гаражу, пробив ляду багажника, там де три слої металу, пробив задню спинку, водійське кресло, продер карту двері, вдарив у торпеду та впав на коврик. І таких не один. Найбільше постраждало задня права дверка, ляда багажнику, бампер, також багато більш дрібних ушкоджень. Колесо з зимовою гумою прошило на виліт. Дах будинку залишився майже без шиферу, і не лише в мене, а в десятках домів. Разом з кумом намагаюся хоть якось полагодити дах, хоть чимось прикрити.

Славик

Добре що  сам живий. Але я не зрозумів хто обстілював твій район касетними бомбами? я гадав що вони є тільки у рашистів. Авто заводиться?

Ivan1988

Цитата: Славик від 05 Червня 2022, 08:52:43
Добре що  сам живий. Але я не зрозумів хто обстілював твій район касетними бомбами? я гадав що вони є тільки у рашистів. Авто заводиться?
Касетні є як в наших так і в рашистів, все радянське. На 100% звісно сказати не можу хто обстрілював, та і легше мені від цього не стане. Хочеться щоби орків вибили, але тільки обстріли, звільняти місто в плани не входить, нажаль. Машина їздить, сьогодні їздив по шифер, розбирав дах на сараї у родича, щоб хоч якось накрити свій будинок. Психологічно ще не відійшов, дуже шкода майно. При цьому розумію, що міг і загинути.
Все розбило мені саме в цей день
https://youtu.be/K48hhqB8xXY

Romka

Співчуваю. Добре, що живий і цілий.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Toris

Капєц... :(

Тепер час такий, що усі споруди доцільно обкидувати земляним валом... Раніше думав, навіщо це навколо об'єктів такі вали?

Ivan1988

Цитувати виділенеКапєц... :(

Тепер час такий, що усі споруди доцільно обкидувати земляним валом... Раніше думав, навіщо це навколо об'єктів такі вали?

Тільки все треба робити завчасно. Зараз коли кожен день і ніч обстріли страшно навіть на вулицю виходити. Вчора розгепали одне сільхоз підприємство, в ангарах якого були Гради та БК, вибухнуло феєрично, горіло та детонувало цілий день. Ніч не спав бо обстрілювали в 0:00, потім в 4:00, потім о 6:00. Як по графіку. Коли обстрілювали в 0:00 перебили магістральний газопровід, вогонь був величезний, небо палало, орки метушилися. Сьогодні цілий день гепає, і артилерія, і Гради, і касети годину тому рядом падали. Якесь пекло.

Мужики, підкажіть. Чим затулити отвори в кузові, що від осколків. Щоб не гнило. Скотч буде тримати?

Toris

Найкраще користуватись плівкою-самоклейкою для зовнішньої реклами, там клей стійкий до атмосфери та опадів. Хай навіть найдешевшу плівку взяти, якщо є можливість. Колись робив собі вивіску, то був здивований витривалістю плівок.

Можливо, непрозорий армований скотч витримає довше, ніж звичайний скотч?

Славик

Мені теж здається що можно армований Скотч використати

Ivan1988

Дякую. Знайшов сірий армований скотч в гаражі, ним і заклеїв. Хоч якось. По суті потрібно буде міняти задню дверку, ляду. Бампер можливо запаяти. Ще вмятина з пошкодженим ЛКП на кузові між дверкою та лядою. Дуже боляче на це все дивитися, тому фото не викладаю. Навіть якщо закінчиться війна та більше пошкоджень не буде, ремонт вже вийде мабуть більше як на 20 тис. А так як залишився без роботи, то буде не скоро. Краще б я їздив на Славуті та мав гроші в кармані, але хто ж знав. Хоча хто його зна що далі буде. Вчора ввечері знову обстріляли касетами, прямо по центру міста. Згорів квартирний двоповерховий будинок, приватна стоматологія та магазин. Щось я зовсім духом пав. Ще й місто залишилося без газу, газовики кажуть, що це назавжди, якщо не деокупують.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 08 Червня 2022, 17:10:53Щось я зовсім духом пав.
Не розкисати. Треба вибиратись до цивілізації. Може якось в обхід збоку, може шляхом створення якогось гешефту, який корисний і місцевим, і нашим - щоби був умовно вільний та безпечний прохід в обидві сторони. Типу комерція пивом/цигарками в одну сторону та якийсь затребуваний товар (бензин у каністрах) в іншу сторону. Сидіти там рівно немає сенсу.

Ivan1988

Цитувати виділенеНе розкисати.
Не виходить. Останній тиждень тут пекло. Артилерійська війна. Після прильоту 3-го числа взагалі боюсь на двір виходити, бо осколки прошивають майже все, сижу у ванній кімнаті, бо тут вікон немає. Вчора цілий день гепали, цілу ніч, зараз знову почали.Ворожа артилерія стріляє з самого міста, поруч від мене, прикриваються цивільними.Місцеві вже давно нормально не спали. Після того як наші знищили декілька позицій орків зі складами БК та техніки, вони стали дуже агресивними.
Цитувати виділенеМоже якось в обхід збоку
В обхід не можна. Або розстріляють, або на міні підірвешся
Цитувати виділенеТипу комерція пивом/цигарками в одну сторону та якийсь затребуваний товар (бензин у каністрах) в іншу сторону.
Комерцію дозволяють лише в сторону окупованої частини, в т.ч. Криму
Цитувати виділенеСидіти там рівно немає сенсу.
Це зрозуміло, що потрібно приймати рішення та вибиратися. Чекаю, можливо відкриють проїзд для приватного транспорту, бо зараз тільки автомобілі МНС пропускають. Вони возять місцевим невеликі передачки з Зп, переважно ліки. Є ще варіантз великим гаком через Токмак-Василівку. Але там не все так просто. Чекаю може хтось із знайомих також наважиться, тоді хоть невеличкою колоною будемо пробиватися. Хочеться хочаю якісь цінні речі взяти з собою, але мабуть позабирають

Славик


Ivan1988

Цитата: Славик від 20 Червня 2022, 13:39:33
Як у вас справи?
Вчора було відносно тихо. Я навіть став переживати, що у наших не має зброї чи БК. А ні, то вихідний мабуть був. Сьогодні гепають по нам. Зранку кудись попали, що світла не було до вечора. А зараз знову б'ють по місту, сижу в ванній кімнаті по далі від вікон і чую як десь рядом снаряди падають, вже годину так. Хоч би влучно стріляли, щоб тільки по окупантам.

Славик