ZAZ 11030840 Slavuta 1,3 Li 2003 -> Lanos SE 1.5i 16/SOHC 2011

Автор Ivan1988, 23 Травня 2018, 14:21:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Romka

Років 10 назад невдало здав назад в лісі і зупинився об сосну... Бампер цілий, з легким прогином, а от ляда не закривалася. То заліз в багажник і ударами ніг добився легкого закривання.  :-D
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

В нішу запаски цупкий мішечок з піском, щоб вибрати закруглення, за ним брусок 50тка, домкрат, і знов брус вже до задка. Далі потроху працюємо домкратом.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Ivan1988

Цитата: Romka від 22 Травня 2023, 20:55:14Років 10 назад невдало здав назад в лісі і зупинився об сосну... Бампер цілий, з легким прогином, а от ляда не закривалася. То заліз в багажник і ударами ніг добився легкого закривання.  :-D

Цікавий спосіб, навіть не додумався би))

Цитувати виділенеВ нішу запаски цупкий мішечок з піском, щоб вибрати закруглення, за ним брусок 50тка, домкрат, і знов брус вже до задка. Далі потроху працюємо домкратом.

В ніші балон стоїть. Але все одно з домкратом ідея класна. Почитав в інеті, подивився відео, все можна зробити самому. Але немає гаражу і навіть спокійного паркувального місця поряд, немає інструменту, брусків, пилки і т.д. Сьогодні відігнав машину майстру, що фарбував мені авто восени минулого року,  він сказав, що нічого складного, ціну назвав нижче ніж я очікував, так що компенсації винуватця вистачить і ще залишиться на заподіяну моральну шкоду. Головне щоб з кольором вгадали,бо складний для підбору.

Володимир

Цитата: Ivan1988 від 23 Травня 2023, 20:36:50Головне щоб з кольором вгадали,бо складний для підбору.
Машина вітчизняна, то повинна бути крашена стандартними фарбами, забий номер краски в пошук.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

Вона могла вицвісти за роки. І буде негарно.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Ivan1988

Цитата: Володимир від 24 Травня 2023, 09:07:52
Цитата: Ivan1988 від 23 Травня 2023, 20:36:50Головне щоб з кольором вгадали,бо складний для підбору.
Машина вітчизняна, то повинна бути крашена стандартними фарбами, забий номер краски в пошук.

Я знаю код фарби -ZAZ ТТ663112 Синя зима. Але треба все одно буде підбирати колористом. Майстер нічого за це мені не казав, мабуть то його проблема підібрати фарбу.

Володимир

Цитата: Romka від 24 Травня 2023, 10:44:41Вона могла вицвісти за роки. І буде негарно.
Я ще не бачив жодного коліру металік підібраного так щоби не відрізнявся, завжди крашена деталь темніша і з роками коліру решти кузова не набуває.

Ivan1988

Цитувати виділенеЯ ще не бачив жодного коліру металік підібраного так щоби не відрізнявся, завжди крашена деталь темніша і з роками коліру решти кузова не набуває.
Ну мені восени фарбували заднє праве крило, пів дверки та пів ляди. Фарбу підбирав колорист шляхом змішування різних компонентів. Зробили добре, колір і відтінок співпав і не відрізняється.

Володимир

Цитата: Ivan1988 від 24 Травня 2023, 11:27:58
Цитувати виділенеЯ ще не бачив жодного коліру металік підібраного так щоби не відрізнявся, завжди крашена деталь темніша і з роками коліру решти кузова не набуває.
Ну мені восени фарбували заднє праве крило, пів дверки та пів ляди. Фарбу підбирав колорист шляхом змішування різних компонентів. Зробили добре, колір і відтінок співпав і не відрізняється.
Значить добрий колорист, зазвичай знімають кришку з лючка бензобака, а потім комп"ютер підбирає та змішує краски.

Ivan1988

Забрав сьогодні Ланоса, зробили нормально. Єдине що, погано закривається замок багажника, треба сильно натискати, можливо з часом розробиться. Заплатив 3 тис. грн.

Toris

Вітаю! Тепер на свіженький блискучий бампер маєте наліпити широкий гумовий молдинг, щоби не шкрябати об щось. У мене ось так (трохи нижче фото наскролите): https://slavuta-club.info/forum/index.php?msg=551731

Одразу залиште місце нижче молдинга для датчиків партроніка. У Вас немає фаркопа, тож можна ставити дешеві парктроніки без налаштувань "сліпих" зон.

Ivan1988

Цитувати виділенеВітаю! Тепер на свіженький блискучий бампер маєте наліпити широкий гумовий молдинг, щоби не шкрябати об щось. У мене ось так (трохи нижче фото наскролите): https://slavuta-club.info/forum/index.php?msg=551731
Я вже давно дивлюся на цей польський молдінг на бампер, просто коштує він не дешево, якщо якісний брати.

Цитувати виділенеОдразу залиште місце нижче молдинга для датчиків партроніка. У Вас немає фаркопа, тож можна ставити дешеві парктроніки без налаштувань "сліпих" зон.
В мене камера заднього виду стоїть,впринципі вистачає.

Славик

Цитата: Ivan1988 від 26 Травня 2023, 13:11:15Забрав сьогодні Ланоса, зробили нормально. Єдине що, погано закривається замок багажника, треба сильно натискати, можливо з часом розробиться. Заплатив 3 тис. грн.
ну то відрегулювати замок, наприклад ту частину, що на кузові трохи підняти вгору, регулюється двома болтами кріплення

Ivan1988

Мабуть не вдасться побороти дві помилки в Мікасі, сил вже не має. Та, що по датчику ДАД, Р0105 нікуди не пропала, хоч і показує датчик реальні значення, контакти в нормі, чистив його очисником для карбюраторів, нічого не змінилося. Вмикаєш запалення і через декілька секунд вискакує помилка, при цьому запускати двигун не обов'язково. В ідеалі б підкинути інший датчик, там немає якого взяти, двигун не сильно поширений.
По другій помилці, щодо нагрівача другого ДК, Р0141 я був впевнений, що знайшов причину, на роз'ємі - мама, від Мікаса, крайній провід, той що нагрівач,  оголений і зелений від окислення, до самого роз'єму, а сам роз'єм з тріщиною корпусу в тому місці. Роз'єм такий же як і на Тавріях і Славутах з Мікасом 10.3, тому купив новий, замінив старий. Включаю діагностику, а нічого не змінилося, знову Р0105 і Р0141. :dunno:

Попався мені варіатор на ГБО від AC Stag, бувший у використанні, за недорого. Чекаю умов, натхнення та часу, щоб поставити. Сподіваюсь додасться ще потужності та зменшиться витрата палива.   

Ivan1988

Підключив варіатор Stag TAP-01 до свого Ланоса 1,5 з двигуном від Чери та ЕБК Мікас 10.3 М114. Підключився до ДПКВ через перехідник, щоб не різати провода. Маса на корпус, +12 В на газовий клапан, +12 В після замка запалювання та підмотався до сигнального провода ДПДЗ. Встановив версию ПО Бош 60-2, під синусоїду мого ДПКВ. Встановив кути згідно рекомендаціям в інструкції від 9 град до 0 на 4000 об/хв. Встановив поріг напруги ДПДЗ, щоб на холостих варіатор не працював. Думаю ну все Ок. Запускаю двигун, а воно нормально не працює. Двигун періодично трясе, оберти можуть плавати, помилка Р0336 по ДПКВ. Зменшив кути до +6 на 1200 і далі +3. Вже не трясе, але Чек іноді моргає. Я розчарований цим варіатором. На Славуті з Мікасом 7.6 двухрежимнка працювала відмінно, а з цим варіатором не можу потоваришувати Мікаса. Мабуть прийдеться знімати і продавати.